United Arts Media School

 

 

Scoala de Radio, Film, Televiziune si New Media

FAQ


1. CE ESTE UNITED ARTS MEDIA SCHOOL?

            United Arts Media School reprezinta o forma de invatamant alternativ intensiv, de scurta durata, care isi propune sa contribuie in mod activ la formarea profesionala a tinerilor pasionati de mass-media prin cursuri de radio si televiziune. Ii incurajam pe cei care isi doresc sa lucreze in domeniul audiovizual sau cel al comunicarii public sa-si dezvolte abilitatile practice printr-o serie de cursuri de initiere, urmate de module de specializare si perfectionare.

 _______________________________________________________________________________

2. CE OPORTUNITATI PE TERMEN SCURT IMI POATE OFERI UN CURS DE RADIO SAU TELEVIZIUNE IN CONDITIILE ACTUALE, DE CRIZA SI DE CONCURENTA ACERBA?

              Ca orice alt segment, piata fortei de munca din radio sau televiziune a fost afectata de contextul economic nefavorabil. Modulul de Initiere deschide o perspectiva mai larga asupra domeniului audiovizual, dar si al comunicarii publice, axandu-se pe modalitati concrete de a orienta cursantii catre profesii conexe sau catre alte specializari decat cele “populare” , cum sunt cea de cameraman ,editor imagine sau prezentator.

________________________________________________________________________________

3. TREBUIE SA AM EXPERIENTA IN DOMENIU PENTRU A MA INSCRIE?

           Nu, experienta in domeniu nu este o conditie. Prin modulul de initiere pune bazele cunostintelor legate fie de radio, fie de televiziune, iar aplicatiile practice sunt deschise tuturor.

__________________________________________________________________________________

4. TREBUIE SA  FIU STUDENT SAU ABSOLVENT?

          Pentru cursurile de cameraman si editor imagine,tehnician de sunet, sunt obligatorii studiile medii absolvite. In schimb, studiile superioare sunt obligatorii pentru specializarea de redactor-reporter.

 ___________________________________________________________________________________

 5. CE INSEAMNA, MAI EXACT PLATFORMA DE CREATIE MULTIMEDIA DE CARE BENEFICIAZA CURSANTII?

         Platforma de creatie multimedia consta intr-un trust multimedia online (un post de radio si un post de televiziune), in cadrul caruia studentii vor aplica ceea ce au invatat la cursuri. Fie ca vor crea emisiuni, fie ca vor trasa grila de programe sau vor face autopromotionale, ei se vor confrunta cu o audienta reala, eterogena. Astfel, vor primi doua note: cea de absolvire, din partea comisiei de examinare si cea din partea publicului, cuantificata in numarul de accesari a programului sau emisiunii de care va raspunde.

___________________________________________________________________________________

6. DE CE NU PREDAU VEDETE LA UAMS?

              Strategia noastra de marketing nu include Celebrity Branding in ceea ce priveste trainerii-vedete. Nu este exclusa prezenta lor la curs in calitate de invitati, sunt profesionisti respectabili, insa am evitat aceasta tehnica de vanzare deoarece :

– ne dorim sa pozitionam cursurile prin rezultatele obtinute (calitatea materialelor audio-video realizate de catre cursanti), nu prin imaginea unei persoane publice; din acelasi motiv, nu intentionam sa promovam UAMS prin prezenta unor persoane publice in calitate de cursanti.

– prin specificul lor, proiectele practice presupun interactiunea intre cursanti si vedete sau persoane publice, astfel incat si aceasta necesitate este acoperita;

– costul unei celebritati-trainer este, de multe ori, mai mare decat al unui profesionist de acelasi calibru, care insa nu are statutul de persoana publica, iar acest cost ar creste taxa de curs.

___________________________________________________________________________________

7. POT PARTICIPA LA APLICATII PRACTICE CHIAR DACA SUNT LA INCEPUT? 

              Bineinteles.In cadrul proiectelor practice rolurile se distribuie in functie de specializare, de pasiune, dar si de competentele dobandite la curs.Asa cum ati vazut in sectiunile de proiecte (Proiecte curs tv si Proiecte curs radio), toate aplicatiile practice implica seriozitate si raspundere. Poti participa la o aplicatie practica inca din primele zile de curs, in calitate de observator, iar apoi poti fi runner sau asistent.

___________________________________________________________________________________

8. CE CONDITII TREBUIE SA INDEPLINESC PENTRU A PRIMI DIPLOMA ACREDITATA?

      Pentru cameraman si editor pot opta persoanele cu varsta peste 18 ani, care au absolvit liceul cu diploma de bacalaureat. Pentru redactor-reporter sunt obligatorii studiile superioare. Parcurgerea numarului de ore solicitat de programa si dosarul cu proiecte practice sunt esentiale.

___________________________________________________________________________________

9. DE CE SUNT PRETURILE ATAT DE MICI IN COMPARATIE CU ALTE OFERTE?

       Pentru noi, conteaza “responsabilitatea sociala”, “dreptul la educatie” sau “sansa la o viata mai buna”(vezi pagina CSR). Un cost scazut permite accesul la curs si celor care isi doresc cu adevarat sa participe, dar sunt impiedicati de situatia financiara. Un exemplu este cel al viitorilor intreprinzatori (PFA sau companii mici), care pe langa investitia in echipamente, trebuie sa acopere si costul pregatirii profesionale. Un alt exemplu este cel al studentilor fara venituri, care au astfel acces atat la informatie, cat si la echipamente profesionale.

 

 


Rezerva-ti locul la curs, sau trimite mesajul tau. Pentru a ti se raspunde, lasa date de contact valabile.